Bestemmingen / Travel

Bangkok op de fiets

Bangkok op de fiets 1.00/5 (20.00%) 6 votes

Na het lezen van de titel, zal je wel denken dat je het fout leest. Maar nee echt waar, fietsen door chaotisch Bangkok, laat je de mooiste plekjes zien waar je anders nooit zou komen! bangkok fiets

Er zijn verschillende bedrijven die deze service aanbieden, waarbij je met een gids een dagdeel of hele dag lekker op de fiets door Bangkok gaat. De gids laat je hierbij allerlei insider plekjes zien en vertelt daarnaast wat je wilt weten.

 

Bangkok is een mega stad en kent vaak een chaotisch verkeer. Niet zo gek dus dat je niet gelijk aan een fietstocht denkt wanneer je aan deze stad denkt. Bangkok staat bekend om zijn monniken, tempels, heerlijk eten en tuktuks. Maar er valt meer te zien in deze bruisende hoofdstad! Er zijn bijvoorbeeld ook uitgestrekte groengebieden in de stad. Na een fietstocht door smalle steegjes en achterafstraatjes, zal je ook de markt bezoeken met de fiets. Na een bezoek aan de markt, steek je met de boot de Chao Phraya rivier over naar een rustiger en groener deel van de stad. Hier lijkt het alsof je je in een andere wereld bevindt, omdat je hier nauwelijks verkeer tegen zult komen. Het lijkt dus net of je op het platteland bent. Je fietst hier over smalle paden al dan niet boven de kanalen (‘khlongs’) tussen de fruitplantages door. Je fietst met een gids en hij of zij zal verschillende keren stoppen. Niet alleen om de prachtige verhalen over Bangkok te vertellen, maar ook om een aantal keer een drankje te kunnen drinken en om je de échte Thaise keuken te laten proeven. Thaise hapjes zijn namelijk ook echt een must om te proberen! Verder wordt het aangeraden om tijdens het fietsen jezelf goed in ge smeren met zonnebrand. De zon kan fel zijn en door het briesje op de fiets, voel je niet dat je aan het verbranden bent. Ook kan een zonnehoed of pet van pas komen om je te beschermen tegen de felle zon. Daarnaast is een rugzak handig. Wanneer je gaat fietsen kun je deze in je mandje voorop je fiets doen, zodat je hem de hele tijd in de gaten kunt houden tegen eventuele zakkenrollers. Bovendien kun je op die manier je camera en een flesje water meenemen. De gids zal regelmatig stoppen zodat je deze mooie belevenissen vast kunt leggen met je camera. Voor een Nederlands tintje in Bangkok en een onvergetelijke tour, kun je er dus voor kiezen om Bangkok op de fiets te bezichtigen!

bangkok fiets .jpg 1

Comments are closed.