Ayutthaya

Ayutthaya, een prachtige stad vol geschiedenis. Ayutthaya was zo’n vierhonderd jaar geleden de hoofdstad van Thailand. Deze stad zal u echt verrassen met haar prachtige tempels, ruïnes en Boeddhabeelden. Ayutthaya word daarom voornamelijk bezocht door toeristen voor haar prachtige historie. Ayutthaya was één van de belangrijkste steden van Thailand en u zult ontdekken waarom!

Bron: http://www.backpackeninazie.nl/wp-content/uploads/2012/07/ayutthaya_129780671-kopie.jpg

Bron: http://www.backpackeninazie.nl/wp-content/uploads/2012/07/ayutthaya_129780671-kopie.jpg

 

Geschiedenis
Ayutthaya een prachtige historische stad ongeveer twee uur rijden vanaf Bangkok. De overblijfselen in de vorm van tempels en ruïnes laten een stuk van de geschiedenis van deze prachtige stad zien.
De geschiedenis die verteld wordt begint ongeveer vierhonderd jaar geleden, toen was Ayutthaya de hoofdstad van Siam, het land wat nu Thailand heet. Ayutthaya was een machtig koninkrijk, de stad was toen de tijd het middelpunt van Zuidoost Azië. Deze rijkdom hield echter niet stand, in 1767 werd de stad namelijk vernield en geplunderd door de Birmezen. De rijkdom van de stad ging toen verloren, maar gelukkig kon op dat moment Generaal Takin met zijn leger ontsnappen. Zij veroverde in 1770 centraal Thailand weer terug. De koning van het land overleed en Takin kroonde zichzelf tot koning, hij maakte het toenmalige vissersdorpje Thon Buri de hoofdstad van Thailand. Thon Buri is nu uitgegroeid tot de welvarende hoofdstad Bangkok.

 

Wat maakt Ayutthaya bijzonder?
U zult misschien denken, is er door die vernielingen in 1767 nog wel iets overgebleven van de stad? Ja, de stad heeft nog genoeg bezienswaardigheden die deze verwoestingen hebben overleefd. Zoals al eerder gezegd wordt Ayutthaya vooral bezocht om haar tempels en ruïnes. De vraag voor u is, welke bezienswaardigheden moet u nu echt geweest zijn? Dan zal u verteld worden.

Bron: http://tipsthailand.nl/ayutthaya/

Bron: http://tipsthailand.nl/ayutthaya/

 

Het tempelcomplex Wat Phra Mahathat is een erg bijzonder tempelcomplex in Ayutthaya. Dit tempelcomplex is al enorm oud, het is namelijk gebouwd in 1384. Door de verwoestingen van de Birmezen is het grootste gedeelte van dit complex verwoest. Toch zijn er nog delen van het complex blijven staan, echt de moeite waard om te bezoeken! Het meest fascinerende van dit complex is het Boeddha hoofd. In dit complex staat een boom waarin tussen de wortels een Boeddha hoofd wordt ‘vastgehouden’. Niemand weet precies hoe dit hoofd hier terecht is gekomen. Er is een theorie dat dit hoofd is achtergelaten door de Birmezen, maar anderen beweren dat een dief het daar wilde verstoppen. Wat er ook is gebeurd, het Boeddha hoofd wordt beschouwd als erg kostbaar en is werkelijk een prachtig gezicht.

Bron: http://www.experiencetravelgroup.com/reposit/450_120316123425.jpg

Bron: http://www.experiencetravelgroup.com/reposit/450_120316123425.jpg

Wat Chai Watthanaram, als ik u was zou ik het opschrijven. De namen van de tempels in deze stad lijken namelijk enorm op elkaar.
Wat Chai Watthanaram, naast dat het een enorme naam heeft is het ook een prachtig tempelcomplex. Dit tempelcomplex wordt zelfs beschouwd als het mooiste tempelcomplex van Ayutthaya. Dit prachtige tempelcomplex is sinds veertig jaar te bezoeken. Daarvoor was dit tempelcomplex niet zichtbaar door de begroeiing van de jungle die deze tempel volledig had overwoekerd. Wat Chai Watthanaram ligt in een prachtige omgeving. Naast het complex ligt de rivier Chao Phraya, direct naast het complex ligt de oever van deze rivier.

De drie Chedi’s, misschien heeft u er ooit wel eens van gehoord. Deze ‘torens’ staan in het tempelcomplex Wat Phra Si Sanphet. Wat Phra Si Sanphet was de belangrijkste tempel van Ayutthay, Wat Phra Si Sanphet was een koninklijke tempel, deze tempel had zelf haar eigen particuliere rechtbank.
Bent u van plan Wat Phra Si Sanphet te bezoeken? Vergeet dan zeker niet één van de drie Chedi’s te beklimmen. Bovenop deze ‘torens’ heeft u een geweldig uitzicht over het complex en de prachtige omgeving.
Er zijn zo enorm veel bezienswaardigheden, eigenlijk te veel om te beschrijven. Deze tempels waren een voorproefje van wat u kunt bewonderen in Ayutthaya.

Schermafbeelding 2015-11-04 om 15.05.34

Bijzondere bezienswaardigheden
‘De liggende Boeddha’. Heeft u ooit wel eens een liggende Boeddha gezien? Correctie, een liggende Boeddha van 37 meter lang en 8 meter hoog? Ik denk dat u samen met mij enorm verbaasd bent. Dit gigantische beeld ligt voor de ingang van Wat Lokayasutharam en is echt de moeite waard om te bezoeken. Dit beeld is voor de bewoners kostbaar, enkele bidden hier zelfs dagelijks.

Bron: http://tipsthailand.nl/ayutthaya/

Bron: http://tipsthailand.nl/ayutthaya/

 

Gesproken over liggende Boeddha’s, de liggende Boeddha in Wat Lokayasutharam is niet de enige. In Wat Yai Chai Mongkhon ligt er nog één! Dit beeld is ‘maar’ zeven meter lang en heeft volgens de inwoners van Ayatthaya een bijzondere kracht. Wanneer het u lukt een muntje aan zijn voeten te plakken zal groot geluk uw kant opkomen. Het tempelcomplex waar dit beeld in ‘ligt’ is ook de moeite waard om te bezoeken. Het is namelijk erg levendig en er zijn nog een hoop beelden intact.

Oké, dit is écht de laatste. Er ‘staat’, dit keer, een enorm Boeddhabeeld in de tempel Wat Phanan Choeng. Dit gigantische beeld lijkt te zijn gemaakt van goud en is bij toeristen en inwoners erg populair. Elke dag komen tientallen mensen hier om te bidden en te genieten van de rust.

Schermafbeelding 2015-11-04 om 15.05.25

Vervoer in Ayutthaya
In Ayutthaya is het leuk om zoveel mogelijk tempels en ruïnes te bezoeken. Om hier te komen kunt u een fiets huren, dat is wel aan te raden. U kunt proberen deze tempels lopend te bezoeken, maar dat is wel een flink eind wandelen. Als u zelf niet van fietsen houdt kunt u ook er ook voor kiezen u te laten vervoeren door een tuktuk.
U zult zich afvragen, hoe kom ik in Ayutthaya? Ayutthaya is eigenlijk heel makkelijk te bereiken. U kunt het beste reizen vanaf Bangkok of Chiang Mai. Vanuit Bangkok kunt u de bus nemen, de minivan of de trein. Met de trein bent u natuurlijk wel het snelst. Deze trein rijdt van Bangkok naar Chaing Mai via onder andere Ayutthaya, dus in Chaing Mai kunt u ook opstappen om in Ayutthaya te komen.

 

Verblijf in Ayutthaya
In de omgeving van Ayutthaya zijn er vele verschillende verblijfsplaatsen. U kunt zelf bepalen waar u wilt verblijven. U kunt er namelijk ook voor kiezen om verschillende plaatsen te bezoeken en een soort rondreis te maken. Qua accommodatie kunt u zelf bepalen hoeveel geld u hieraan uit wilt geven. Wilt u alvast kijken naar de verschillende accommodaties kunt u dat hier doen!

Schermafbeelding 2015-11-04 om 15.22.55