Phitsanulok

phitsanulok

Geschiedenis

Phitsanulok is een stad die zich in de regio van Noord-Thailand bevindt. Om een idee te geven waar deze stad nu ligt zeggen ze ook wel dat het 380 kilometer van Bangkok af ligt. Aangezien Bangkok de bekendste stad is in Thailand. Verder ligt de stad aan de Nan rivier. Vroeger was Phitsanulok een enorm belangrijke stad. Zo vond koning borommatrailokanat in de 15e eeuw dat de hoofdstad van zijn koninkrijk in dit stadje moest komen om het noorden van het land te versterken. Na zijn dood werd de hoofdstad weer verplaatst naar een ander deel van Thailand, maar de koning daarna werd opgevolgd is ook weer geboren in die stad. Verder was er in 1955 een grote brand waardoor een deel van de stad verwoest werd. Gelukkig is de tempel Wat Siranata Mahathat bespaard gebleven.

Bezienswaardigheden

En precies die tempel is erg belangrijk. De tempel Wat Siranata Mahathat komt uit de 14e eeuw en is van brons gemaakt. Er wordt gelooft dat een bezoekje aan dit beeld al je wensen en verlangens uit laat komen. Het beeld is gigantisch en het bezoek aan deze tempel is gratis. De tempel is open van 9:00 uur tot 16:00 uur. Verder is een bezoek aan het volksmuseum goed. Hierdoor leer je de stad goed kennen, hierin staan ook verschillende traditionele stijlen van huizen. Ook worden er voorwerpen en materialen van verschillende tijdperken die in de stad zijn gebruikt, tentoongesteld. Verder zijn er nog verschillende gebedshuizen die je kunt bezoeken. Hierdoor zie je dat het geloof best belangrijk is voor het land.

Verder is er nog veel meer om te bezoeken in deze stad. Er stromen namelijk ook twee prachtige watervallen genaamd Namtok Kaeng Song en Namtok Kaeng Sopha, iets wat je gezien moet hebben als je naar de stad gaat.

Als laatste voor de sporters onder ons moet je een keer een kijkje nemen op de Dongpukurd golfbaan. Deze baan heeft 18-holes en de entree is €15.- euro.

Bereikbaarheid

Nu is het nog de vraag of de stad goed te bereiken is. Nou maak je daar maar geen zorgen om want er is goed vervoer vanuit de stad. Zo heeft de stad een vliegveld waardoor je dus niet ver van het vliegtuig naar de stad hoeft te reizen. Als je je in de stad bevindt dan kan je ook goed reizen. Er bevindt zich namelijk een treinstation en een busstation in de stad. Deze kan u vervoeren naar andere steden waardoor het vervoer goed is geregeld in de stad. Ook kun je goed mensen bereiken via de post, omdat er een postkantoor in de stad bevindt.

Winkels

In deze stad hoef je niet bang te zijn om geen winkels tegen te komen. Er zijn namelijk wel acht winkelcentra waarbij je kunt winkelen! Hierbij zijn er ook heerlijke eettentjes waar je de cultuur kunt proeven. Buiten de winkelcentra zijn ook heel wat restaurants en cafés waar je lekker kunt eten. Oftewel je hoeft niet bang te zijn dat er niks te doen is in de stad.