Tips en ideeën

Vier bijzondere natuurgebieden in Thailand

Vier bijzondere natuurgebieden in Thailand 1.80/5 (36.00%) 10 votes

Thailand is een land met veel cultuur, van blinkende tempels en gouden Boeddha’s tot toeterende tuktuks en eetstalletjes op straat. Maar Thailand heeft ook prachtige natuurgebieden, waar je de drukte van de stad even achter je kunt laten en op kunt gaan in de rust en ruimte van het weelderige groen. We zetten vier bijzondere natuurgebieden in Thailand voor je op een rijtje.

1. River Kwai

De River Kwai is een groen gebied vol geschiedenis, waar het na de hectiek van Bangkok heerlijk een paar dagen rustig vertoeven is. Hier vind je de babyblauwe Erawan-watervallen, met zeven niveaus en een hoogteverschil van 1500 meter. Je kunt zelf bepalen tot hoe hoog je wilt klimmen en op alle niveaus kun je een frisse duik nemen. Slapen doe je midden in de natuur, op een plek waar je alleen met een longtailboot kunt komen. Hier liggen junglerafts,  vlotten met hierop gebouwde drijvende huisjes van bamboe. Er is geen elektriciteit, maar ‘s avonds is er sfeervolle verlichting van flakkerende olielampen.

rivier kwai

2. Khao Yai National Park

Per trein of privétransfer kun je richting het oosten van Thailand, waar je het Khao Yai National Park vindt. Dit oudste nationale park van Thailand is de beste plek om de overgebleven wilde olifanten te spotten. Wandel samen een gids door het park, waarbij hij je van alles vertelt over jungleplanten en dieren zoals slangen en vogelspinnen. Aan het eind van de middag kun je naar de vleermuizengrot. Omdat de vleermuizen tegen zonsondergang de grot verlaten, zie je de ontelbare vleermuizen uitzwermen tegen een ondergaande zon en kun je de roofvogels volgen die proberen een vleermuisje te verschalken.

thailand-natuur-khao-sok-anurak

3. Khao Sok National Park

Het eeuwenoude regenwoud van Khao Sok is het grootste van Zuidoost-Azië en ligt in het zuiden van Thailand. Kalkstenen rotsformaties en groene heuvels worden hier afgewisseld met watervallen. Gibbons krijsen je ’s ochtends wakker, terwijl de makaken door de bomen zwiepen. Voor een bijzondere ervaring raden we je aan om hier in de Anurak Community Lodge te overnachten. Samen met de lokale bevolking is op een prachtige plek tussen steile rotswanden een lodge gebouwd, waar je ook zelf een steentje kunt bijdragen als je wilt. Zo kun je bijvoorbeeld helpen met het begaanbaar maken van de junglepaden of een potje voetballen met de dorpsjongens. Want wij vinden reizen nou eenmaal veel leuker als je écht een connectie kunt maken.thailand-natuur-khao-sok-wandeling

4. Phang Nga-baai

Niet groen, maar juist blauw is de overheersende kleur in dit prachtige door de natuur gevormde gebied. Tussen Phuket en Krabi ligt de Phang Nga-baai, vol kalkstenen rotsformaties die hoog boven je uit zee rijzen en verborgen baaien met poederwitte zandstranden. Vanaf het eiland Koh Yao Yai kun je een boottocht maken per longtailboot door de baai. Onderweg kun je snorkelen, grotten bezoeken en wandelen over de bountystranden. Op een van de eilandjes legt de boot aan voor een lunch op het strand. Met wat geluk heb je het zandstrand helemaal voor jezelf… Ons eigen Expeditie Robinsonmoment.

thaland-natuur-boottocht-karstrotsen

Bovenstaande tips zijn samengesteld door Edith Huntink van Thailand online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Wil je zelf de natuur van Thailand ontdekken? Dan helpen de reisspecialisten van Thailand online je graag met het afstemmen van je wensen. Tijdens je individuele reis slaap je kleinschalig en door bijzondere excursies leer je het land kennen. Jij bepaalt hoe je reis eruitziet, door middel van korte reisprogramma’s bouw je je eigen Thailand-rondreis.

Comments are closed.