Uncategorized

Uitgaansleven in Thailand

Beoordeel dit artikel

Sfeer

Naast de mooie natuur en spectaculaire bezienswaardigheden kent Thailand ook nog een mooi en uitgebreid uitgaansleven. Het nachtleven in Thailand is veelzijdig en vooral heel goedkoop. Er is een open sfeer en het is toegankelijk voor iedereen. Dus het is niet alleen maar voor alleenstaande mannen wat veel mensen denken. Je vindt in Thailand veel discotheken, karaoke bars, gogo bars, beer bars, restaurants en hardrockcafés. In de discotheken wordt vaak de Thaise en Westerse muziek afgewisseld zodat de toeristen en de lokale bevolking beide kunnen genieten. Zodra de zon ondergaat en de hitte voorbij is gaan de mensen de straat op om het nachtleven van Thailand te proeven.

Thailand kent veel uitgaansgelegenheden maar het nachtleven van Bangkok spant toch echt de kroon. Je hebt hier de grootste nachtclubs, gogo danseressen, travestieten en prostituees. Ze proberen allemaal de aandacht van de toeristen naar zich toe te trekken. Prostitutie speelt een grote rol in het nachtleven van Bangkok. Je hebt er namelijk rosse buurten waar openlijk prostitutie wordt bedreven. Net als de wallen in Amsterdam is dit een drukbezochte plek door de toeristen. De rosse buurten vind je in Patpong, Nana plaza en Soi Cowboy. Misschien ben je wel helemaal niet op zoek naar dit type nachtleven en wil je gewoon een avondje feesten. De schaars geklede meisjes die rondlopen in de gogo bars hebben al snel door wie er komt voor een dame en wie niet. Ze zullen je dan ook gewoon met rust laten als ze zien dat je hier niet op uit bent. Wel zullen ze vaak een drankje van je willen omdat ze hier geld aan verdienen. Gelukkig heeft Bangkok ook moderne discotheken en muziekcafés waar je vaak met andere westerse toeristen kunt genieten van een leuke avond. En vergis je niet in Bangkok, want het aanbod is zo groot dat je het zou het zo kunnen vergelijken met grote steden als New York.

Full Moon Party

De feesten langs de stranden van Thailand zijn erg populair. Hier worden vaak fire shows gegeven waar er kunstjes met brandende fakkels worden vertoond. Ook bieden de plaatsen langs de kust van Thailand veel uitgaansmogelijkheden. De Full Moon Party is een bekend fenomeen in Thailand waar veel bezoekers op afkomen. Deze wereldberoemde Full Moon Party wordt gehouden op het eiland Ko Pha-ngan. Dit festival wordt uiteraard gehouden tijdens volle maan. Als je de volle maan precies mist wanneer je op dit eiland bent dan heb je ook nog twee andere varianten namelijk de “ Half Moon” en de “black moon” versie.

Full-Moon-Party-2016_DSC03418w

Karaoke bars

Wat je in Nederland eigenlijk helemaal niet heel veel ziet is in Thailand juist ontzettend populair. En dan praat ik over de vele karaoke bars die je in Thailand kunt vinden. Iedereen zit bij een karaokebar aan tafels waar je snacks en kleine maaltijden kunt bestellen. Er is een boek waar alle nummers instaan en hier kun je dan een nummer uitzoeken. Als jouw nummer word gedraaid word je naar voren geroepen om mee te zingen met dit nummer. In Thailand heeft de bevolking vaak thuis ook een installatie met een microfoon en een boek met nummers zodat ze thuis ook kunnen genieten van een gezellige karaokeavond. De combinatie tussen een gezellig drankje, lekker eten en muziek maakt zo een karaokeavond zeer vermakelijk.

karaoke

 

Comments are closed.