Uncategorized

Tips voor een bezoek aan Hua Hin (Thailand)

Tips voor een bezoek aan Hua Hin (Thailand) 1.44/5 (28.89%) 9 votes

De geschiedenis van Hua Hin wordt noemenswaardig door haar aristocratische roots. In 1920 kwamen koningen, maar ook de rijkere mensen hier om de zomer door te brengen en te ontsnappen aan het drukkende klimaat van Bangkok. Eén van deze koninklijke residenties die de naam Phra Ratchawang Klai Kangwon draagt staat nog steeds 3 kilometer ten noorden van het stadje. Deze naam betekent letterlijk: Ver van zorgen-paleis.
Later volgden ook de rest van de Thaise bevolking en natuurlijk ook de toeristen. De populariteit van de bestemming Hua Hin zit in het feit dat het relatief goed en snel bereikbaar is vanaf hoofdstad Bangkok. Hua Hin is zeker veel gemakkelijker te bereiken vanuit Bangkok dan de Thaise zuidelijke eilanden. In de weekenden wordt dit bevestigd door de enorme stroom van Thaise mensen die massaal naar het charmante stadje aan zee met een lieflijke uitstraling trekken.
Wat maakt Hua Hin zo bijzonder? In dit stadje zijn niet veel bezienswaardigheden. Er zijn geen bezienswaardigheden gecreëerd om toeristen te trekken zoals in bijvoorbeeld Bangkok, maar het 100 jaar oude stadje aan zee heeft haar eigen authentieke uitstraling nog. Het stadje is representatief voor wat Thailand populair maakt.

Ondanks dat er niet veel bezienswaardigheden zijn, zijn er toch wel een aantal noemenswaardige bezienswaardigheden. Wij noemen de 5 belangrijkste bezienswaardigheden graag:

1. Het treinstation van Hua Hin
Dat Hua Hin een stadje is waar veel koningen kwamen is ook duidelijk te zien aan het stationnetje. Wil je koninklijk ontvangen worden, reis dan per trein naar Hua Hin. Ook als je niet per trein komt is het station een bezoekje waard. Het stationnetje ligt vlakbij het stadscentrum. Het station stamt uit de tijd van koning Rama VI. Het belangrijkste kenmerk van het stationnetje is de koninklijke wachtruimte. Deze ruimte wordt gebruikt als de Koning van Thailand naar het stadje komt. Je mag deze niet bezoeken, maar met het kijken naar deze ruimte geeft wel een glimp van hoe de residenties ingericht waren. Het laat de authentieke Thaise inrichting zien. Een bezoek aan het stationnetje is een echt fotomomentje tijdens je bezoek aan Hua Hin.

2. Het Maruekhathaiyawan paleis – Cha-Am
Ook de tweede bezienswaardigheid stamt uit de tijd dat koningen naar het kustplaatsje trokken om vakantie te vieren. Dit paleis werd in 1920 gebouwd en was hier uitermate geschikt voor. Koning Rama VI heeft dit laten bouwen met behulp van een Italiaanse architect. Het paleis heeft vele openingen met zicht op de zee door middel van veranda’s en traliewerk. Dit is een uniek kenmerk van het Maruekhathaiyawan paleis.

3. Hua Hin Night Market
Wanneer je in Thailand bent, moet je een markt gaan bezoeken. Dit geldt ook voor je bezoek aan Hua Hin. Na een dag aan het strand en de zon bijna ondergaat begint de markt in het stadscentrum vlakbij de spoorlijn. Vanaf 18.30 uur kun je typische Thaise producten kopen. Ook kun je een hapje gaan eten in één van de zeer goede visrestaurants.

4. Wat Huay Mongkol – Khao Takiab
Deze tempel is de plaats waar Luang Phor Thuad geëerd wordt. Deze monnik wordt gezien als één van de goddelijkste monniken en al meer dan 300 jaar brengt deze monnik kracht en bescherming. Amuletten en beeltenissen van deze monnik kunnen de drager wijsheid, bescherming tijdens het reizen en een goede gezondheid. Luang Phor Thuad wordt geëerd met een enorm standbeeld omgeven door een park. Deze boeddhistische tempel trekt veel bezoekers en is een bezoekje waard.

5. Het Klai Kang Won paleis – Hua Hin
Dit paleis is een beetje het liefdesnestje van de Thaise koningen. In 1929 bouwde Koning Rama VII dit paleis voor zijn vrouw. Het paleis ligt aan het strand en heeft veel Europese en voornamelijke Spaanse invloeden. Het paleis is nog steeds in bezit van de koninklijke familie, maar door de gezondheidssituatie komt de Koning er nog weinig. Een andere reden waarom dit ook het liefdesnestje is, is het feit dat dit paleis onderdeel was van de huwelijksreis van de huidige koning.

Comments are closed.