Bestemmingen

Thailand combineren met…

Thailand combineren met… 4.75/5 (95.00%) 4 votes

Thailand is al een boeiende bestemming an sich, maar als je dan toch grenzen aan het verleggen bent, dan kun je ook overwegen om Thailand te combineren met een of meerdere buurlanden. We hebben de voordelen van zo’n combinatiereis per buurland voor je op een rij gezet.

Keuzes, keuzes…

Thailand combineren met Laos
Daar waar je in Thailand hoogtepunten als Bangkok, de brug over de Kwai-rivier, overblijfselen van oude koningssteden en tropische eilandjes met palmenstranden aan elkaar knoopt, is een verblijf in Laos vrijblijvender. Hoogtepunten of belangrijke bezienswaardigheden heeft Laos nauwelijks. Dat klinkt minder spannend, maar je reis draait er dan ook vooral om het kuieren door de straten, het opnemen van het lokale leven en kleine geneugten als een fietstocht naar een waterval of floaten over een rivier. Als dat je aanspreekt, ga je het heerlijk hebben in Laos. Het is een niet al te groot, maar wel langgerekt land, waar je tot rust komt en vooral veel in de natuur bent.

De grens oversteken is over land mogelijk in het noorden bij Chiang Mai, vliegend of per slaaptrein naar de hoofdstad Vientiane of in het zuiden via Pakse.DSCF1693

Thailand combineren met Vietnam
Geen echt buurland, want tussen Thailand en Vietnam liggen Laos of Cambodja, maar het beeld van een Vietnamees met stropunthoed te midden van rijstterrassen is een beeld dat nieuwsgierig maakt. Reizigers vragen dan ook geregeld of een combinatie met Thailand mogelijk is. Vietnam is net als Laos langgerekt en heeft van noord naar zuid een mooie verdeling van highlights. Wil je alle hoogtepunten zien, dan is Vietnam eigenlijk een bestemming op zich. Het zuiden is het gebied van de Mekong Delta, de hoofdstad Ho Chi Minh City (Saigon) en belangrijke overblijfselen van de Vietnam-oorlog. Blijf je in het noorden, dan kun je vliegen naar sfeerstad Hanoi, bergvolken en sprookjesachtig Halong Bay met rotsen die steil uit zee oprijzen.

Thailand combineren met Cambodja
Cambodja is het kleinste land van Indochina. Het had vijftien jaar geleden nog een onveilige reputatie door de burgeroorlog, maar het tij is gelukkig gekeerd dankzij één uniek tempelcomplex van onschatbare waarde. Angkor Wat staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is tegenwoordig een van de populairste bezienswaardigheden in Indochina. Gelukkig komen er nu veel toeristen naar Cambodja. De bevolking is er armer dan in Thailand, maar het toerisme helpt de leefomstandigheden te verbeteren. Alleen al daarom is het goed om erheen te gaan. Bezoek naast Angkor Wat ook de Killing Fields, het Cambodjaanse platteland, rust uit aan de stranden van Sihanoukville en Kep en vaar over de legendarische Mekongrivier. Genoeg te doen!

cambodja-platteland

Thailand combineren met Myanmar
Reizen naar Myanmar is recentelijk populairder geworden, doordat het dictatoriale regime versoepeld is. Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar hoofdstad Rangoon, waardoor veel reizigers eerst vliegen naar. Bangkok .Toch is een echte combinatiereis van de twee landen nog vrij ongebruikelijk. Myanmar is het grootste land van Indochina en is meer van het gebaande pad dan de andere landen. Het is het meest authentieke land, dat merk je onder andere aan de infrastructuur en de beperkte keuze aan accommodaties . Naast belangrijke, indrukwekkende steden als Yangon (Rangoon) en Mandalay zie je er sjokkende ossenkarren, kleurige marktjes en de imposante archeologische regio Bagan vol tempels, kloosters en stupa’s. Maar ook dorpen op palen, drijvende tuinen en beenroeiers die hun visnetten binnenslepen op een gigantisch meer tussen de bergen: Inle Lake.

Thailand combineren met Maleisië
Thailand grenst in het zuiden aan Maleisië. Er gaan ook vluchten van onder andere Bangkok en Phuket naar Kuala Lumpur, de Maleisische hoofdstad. Het noorden van Maleisië kent veel tropische stranden en eilanden, iets dat je in Thailand ook genoeg hebt. Als je de landen wilt combineren, ligt de echte meerwaarde in Borneo, maar ook dat is een reis op zich. Eigenlijk is Maleisië net als Vietnam een bestemming op zich. De veelzijdigheid bestaat uit jungle, theevelden, duik- en relaxparadijsjes, imposante wereldsteden, culturele tradities, heerlijk eten en comfortabele accommodaties. En niet onbelangrijk: Maleisië is het land waar self-drive het meest gebruikelijk is. Dan kan een meerwaarde zijn.

Wil je meer weten over het combineren van een reis naar Thailand met een van de andere Indochina-landen, dan vind je op Thailand online, onderdeel van Riksja Travel, een speciale pagina met informatie over hoe je je reis met buurlanden kunt combineren. De reisspecialisten van Thailand online kunnen je verder op weg helpen en adviseren je graag over praktische zaken als grensovergangen en valuta. Veel succes en plezier met het maken van jouw persoonlijke keuzes.

Comments are closed.