Travel

De mooiste tempels in Bangkok

De mooiste tempels in Bangkok 1.00/5 (20.00%) 1 vote

Als je tijdens je verblijf in Thailand naast genieten van de natuur ook tempels wilt bezoeken dan ben je in Bangkok bij het juiste adres.In Bangkok staan namelijk ruim 400 tempels, ook wel ‘Wats’ genoemd. De meeste tempels zijn boeddhistisch, maar je komt er ook wel wat Chinese tempels tegen. Je hebt natuurlijk geen tijd om alle 400 de tempels te bezoeken en daarom heb ik hier de populairste tempels uitgezocht die zeker een bezoek waard zijn!

Wat Phra Kaew

Een van de grootste toeristische trekpleisters in Bangkok is de heiligste tempel van Thailand: de Wat Phra Kaew.

Wat_Phra_Kaew_by_Ninara_TSP_edit_crop

Wanneer je deze tempel gaat bezoeken dan raad ik je aan om je voor te bereiden op een chaotische mensen massa die de tempel willen bezichtigen.Voor 500 Baht heb je toegang tot het heilige tempelcomplex. Wanneer je de toegangspoortjes gepasseerd sta je meteen middenin de prachtige binnentuin met perfect gekapte bomen en gouden Boeddhabeelden. Op de achtergrond vind je de kleurrijke tempel de Wat Phra Kaew. Overal in de omgeving van de tempel zie je stenen beelden van goden en prachtig versierde torens, je weet gewoon niet meer waar je moet kijken.

Er lopen veel pelgrims rond die wierook en lotusbloemen offeren. De muren van de Wat Phra Kaew zijn versierd met fonkelende edelstenen en schilderingen van prachtige bloemen. De kleine spiegeltjes die op de pilaren gevestigd zijn weerkaatsen het felle zonlicht. Ook vind je overal bronzen leeuwen die de ingangen bewaken.

heilige buddha

Binnen in de sprookjesachtige tempel vind je de smaragdgroene Boeddha, het beeld waar het allemaal om draait. De Boeddha staat hoog op een gouden altaar in een vitrinekast. Ook de wanden zijn bedekt met indrukwekkende gouden muurschilderingen die het leven van de Boeddha uitbeelden. Alles rondom de tempel is groots, maar de Boeddha zelf is maar 66 cm hoog. Dit maakt het niet minder indrukwekkend, want het is alsnog het meest heilige Boeddhabeeld van Thailand. Drie keer per jaar krijgt het beeld een ander jasje aangedaan. Alleen de koning heeft de bevoegdheid om dit jasje bij de Boeddha aan te doen.

Wanner je de tempel gaat bezoeken gelden er strenge kledingvoorschriften. Vrouwen mogen geen blote benen en blote schouders moeten ook bedekt worden. Je kunt ook bedekende kleding huren bij de tempel zelf. Dit geld overigens voor de meeste tempels in Thailand.

Wat Arun

Een van de bekendste en opvallendste tempels in Bangkok de Wat Arun, ook wel bekend als “tempel van de dageraad”. Deze tempel is vernoemd naar de god Aruna. Zijn 82 meter hoge prant kun je al van ver af zien. De witgroene toren is volledig versierd met duizenden bloemen mozaïeken die gemaakt zijn van kleurrijk, oud en gebroken Chinees porselein. Je kunt de prang van de tempel beklimmen, het is erg steil maar het is het zeker waard. Je hebt een schitterend uitzicht over de Chao Phraya Rivier en uiteraard over het mooie tempelcomplex.

wat arun

De ingang van de tempel, met twee enorme prachtig versierde bewakers, is erg   indrukwekkend om te zien. Wanneer je de tempel binnenloopt word je overvallen door honderden gouden Boeddhabeelden. Iedere Boeddhabeeld is weer net een beetje anders. En om niet te vergeten de tuin rondom de tempel ziet er ook prachtig verzorgd uit. Tuinmannen zijn constant bezig met het maaien van gras en bijknippen van bomen. In de avond ziet de tempel er helemaal prachtig uit vanwege de schitterende verlichting. De Wat Arun is echte een van de mooiste tempels van Bangkok!

Wat Kalayanamit

De Wat Kalayanamit is een tempel die ligt aan de rivier Chao Phraya. Als je er langs vaart dan kun je hem meteen zien liggen. Je kunt de tempel het beste met de Chaophraya River Express. Je kunt de tempel ook bereiken als je een wandeling maakt door de oude havenwijk. De Tempel is misschien wat minder opvallend dan de Wat Arun, maar het is zeker de moeite waard om hem te bezoeken. De tempel heeft de langste ordezaal in Thailand en binnenin zit een 15 meter lange Boeddha die bijna de gehele gebedszaal vult. De Boeddha is zeer indrukwekkend om te zien en is overigens de grootste die in Bangkok te vinden is.

Koning Rama III heeft deze tempel laten bouwen en laten vernoemen naar zijn familienaam, wat goede vriend betekent. Toen de tempel gebouwd werd was China een erg populair land omdat ze een goed tegenwicht boden tegen de Europese handelsinvloeden. Dat is de reden waarom je in deze tempel naast de Thaise architectuur ook Chinese architectuur terugziet.

 What Pho

De Wat Pho is een van de grootste tempelcomplexen die in Bangkok staat. De indrukwekkende liggende Boeddha die in de tempel ligt trekt veel bezoekers. De Boeddha met afmetingen van 46 meter lang en 15 meter hoog is volledige bedekt met bladgoud.Anders dan de meeste tempels heeft deze tempel meer te bieden dan alleen maar mooie beelden, je kunt er namelijk ook een traditionele Thaise massage krijgen. In Thailand beschouwen ze de What Pho zelfs als een van de beste massagescholen, dus voor een echte traditionele Thaise massage ben je hier aan het juiste adres.

 Wat Traimit

De tempel Wat Traimit, die bekend staat om zijn gouden Boeddha, vind je in het hartje van Chinatown. Deze tempel is net even wat anders dan andere tempelcomplexen in Thailand. Het is namelijk een wit gebouw met in het midden een ruimte waar de enorme Gouden Boeddha in staat. Nou hebben veel tempels in Thailand gouden Boeddha’s, maar deze is echt speciaal. Het is namelijk de grootste massief gouden Boeddha ter wereld.De Boeddha is 5 meter hoog, 5,5 ton zwaar en ongeveer 200 miljoen euro waard! Omdat de Wat Traimit in Chinatown staat vind je er ook een informatiecentrum die je een compleet beeld geeft in de ontwikkeling van Chinatown, dit is ook erg interessant om te bezoeken.

Golden_buddha

 

Comments are closed.