Sport

Sporten in Thailand

Sporten in Thailand 4.67/5 (93.33%) 36 votes

Thailand is een prachtig land waar je van alles kunt doen. Je kunt er lekker uitrusten, de meest prachtige dingen bekijken en lekker feesten. Als je je jusit wilt inspannen zijn er ook veel sporten die je kunt doen. Daarnaast kun je in Thailand ook naar leuke sporten kijken die je in andere landen niet snel zult zien.

In toeristische kustplaatsen kun je bijvoorbeeld aan watersport doen. Denk hierbij aan kajakken, surfen, zeilen of waterskiën. Je kunt ook een boot huren en zelf de hort op gaan, maar het is misschien leuker om een lokale bewoner te vragen om unieke plekjes te laten. Zij kunnen voor een zacht prijsje de hele dag met je mee. DuSONY DSCiken is ook heel gaaf om in Thailand te doen. Dit komt door de prachtige koraalriffen die langs de kust liggen. Er zijn talloze duikscholen die je begeleiden bij het duiken. Je zult de dieren en koraalriffen in Thailand niet snel vergeten. Als je er van houdt zou je ook kunnen golfen. Golf wordt steeds populairder in Thailand. Het leuke aan golfen in Thailand is omdat de natuur daar zo mooi is. Er liggen mooie golfbanen midden in de natuur. Voor je het weet loopt er een tropisch dier waar jij aan het golfen bent!

Als je liever naar een sport wilt kijken raad ik aan een wedstrijd thaiboksen bij te wonen. Muay Thai (thaiboksen) is een populaire vechtsport in Thailand en kun je misschien wel vergelijken met voetbal in Nederland. De roots komen uit Thailand en de sport wordt al eeuwenlang uitgeoefend.  Het werd ingezet als Thaise strijders geen wapens meer hadden en dus met het handen en voeten moesten vechten.  Een wedstrijd bestaat uit maximaal vijf rondes van drie minuten. Als een bokser eerder knock out gaat is de wedstrijd ook afgelopen. Het is onwijs populair en overal op televisie te zien. Toch is het leuker om een wedstrijd echt bij te wonen.  Je ziet dan wat voor rituelen ze voor het gevecht doen en hoe de toeschouwers los gaan. Het is een hele happening in Thailand. Je hebt een hoop sportscholen in Thailand waar je zelf de sport kan proberen. Misschien kan je zelfs vragen of iemand je de basisregels uit kan leggen.

14399780087_4323ff5f12_o

Takraw is een sport wat je kunt vergelijken met voet-volleybal. Her verschil zit in veld. Takraw wordt namelijk op een soort badminton veld gespeeld in plaats van op een volleybal veld. Bij deze sport mogen de spelers de bal omhoog houden met alle lichaamsdelen, behalve de handen. Deze sport zul je niet zo vaak tegen komen als Muay Thai, dus zal je even moeten navragen waar deze sport te zien is. Het is een hele leuke sport om op topniveau te bekijken.

Wat misschien nog wel interessanter is om toe te schouwen is olifantenpolo. Deze sport is in Thailand, Nepal en India populair en zul je niet zo snel in andere landen tegen komen. Het is een teamsport waaraan olifanten en mensen deelnemen. Je kunt het vergelijken met paardenpolo, alleen is het veld wat kleiner omdat olifanten niet zo snel bewegen als paarden.  Op de olifant zit meestal een temmer en een polospeler. Een geeft de aanwijzingen terwijl de andere polo speelt.

Comments are closed.