Pai

Thailand - Pai3

Bron: http://imgur.com/a/WRxc8

Thailand is een flink stuk groter als Nederland en kent bijna 68 miljoen inwoners. Toevallig valt hun nationale feestdag op 5 december, de dag dat wij met z’n allen Sinterklaas vieren. Het is dus misschien weer een goed excuus om op vakantie te gaan naar Thailand.

Thailand is ontzettend groot en kent verschillende flora en fauna. Het noorden van Thailand ziet er weer heel anders uit dan het zuiden. Helaas wordt het noorden van Thailand vaak vergeten door de toeristen. We kennen Thailand allemaal vanwege zijn prachtige landschappen en gezellige inwoners. Veel mensen vergeten dat het noorden van Thailand, vooral in de buurt van de grens van Myanmar, net zo prachtig is. Hier bevinden zich veel bergen en grote gebieden van jungles. Het is heel wat anders dan de stranden die je kunt vinden in het zuiden van Thailand.

Als toerist mag je daarom niet de plaats Pai in de Mae Hong Son provincie overslaan. Pai is de beste locatie om het noorden van Thailand te kunnen ontdekken en tegelijkertijd ook het echte Thaise eten te kunnen ervaren.

Locatie

Thailand - Pai2

Bron: http://imgur.com/a/WRxc8

Pai ligt in de Mae Hong Son provincie. Het ligt heel dicht bij de grens van Myanmar. Het was vroeger een rustig dorpje, maar is nu heel erg gericht op de toeristen vanuit het buitenland. Het dorp had in 2006 2.284 inwoners.  Je kunt ervoor kiezen in Chiang Mai vliegveld naar Pai te reizen met openbaar vervoer. Ook kent Pai een eigen kleine vliegveld dat je via Chiang Mai vliegveld kunt bereiken.

Pai ligt in de buurt van veel andere populaire toeristen steden en attracties zoals de stad Chiang Mai met het prachtige Wat Phrathat Doi Suthep, een boeddhistische tempel en is boven op de Doi Suthep berg gebouwd.

Het dorpje Pai staat vol met goedkope gasthuisjes, souvenir winkeltjes en restaurants. O is er elke woensdag een grote markt die erg populair is onder de bewoners. Het dorpje is nog niet lang bekent als toeristen locatie en heeft daardoor sinds kort geleden veel nieuwe infrastructuur gekregen. Wegen zijn verbeterd en er zelfs een vliegveld geopend. Ook zijn er sinds kort veel meer luxere resorts gekomen en veel nieuwe clubs, bars en zelfs nieuwe stoplichten.

Pai is nog steeds een erg rustig dorpje, maar sommige zijn bang dat die cultuur langzaam verloren zal gaan door de investeringen van bedrijven.

Natuur

In en rondom Pai zal je niet je snel stranden vinden zoals in het zuiden van Thailand. Nee de toerist die naar Pai vertrekt moet er een zijn die graag houd van iets nieuws en van avontuur. Pai ligt namelijk tussen grote bergen en veel jungle. Het is een populaire stad voor backpackers vanwege deze omstandigheden. Je kunt veel tempels in de buurt vinden zoals de Wat Phrathat Doi Suthep op de Doi Suthep berg. Ook kent de jungle velen watervallen, hot springs (dat zijn warmwaterbronnen) en natuurlijk de Pai canyon. Bewoners van Pai gebruiken ook vaak de warmwaterbronnen om heet water te kunnen gebruiken in de bungalows en openbare zwembaden.

In Pai kun je het beste willen wandelen of de scooter pakken. Daarmee kun je gemakkelijk door de gebieden van Thailand heen rijden. Zo kun je daarmee makkelijk de Pai Canyon bereiken. De Pai Canyon kan gevaarlijk zijn en moet daarom ook voorzichtig ontdekt worden. De paden zijn vaak erg smal waarbij je balanceert bij een steile afgrond. In een half uurtje kun je het normale rondje door de Pai Canyon lopen.

In de jungle kun je ook genieten van de hot springs die werken als sauna in de jungle. Er zijn veel natuurlijke baden die, des hoger op je komt, steeds warmer worden. Je kunt er zelfs je eitje koken. De hot springs zijn slechts een kwartiertje rijden vanaf het centrum van het dorpje Pai.

Eten en drinken

Pai is misschien een rustig dorpje, maar niet alleen op woensdag wordt het gezellig met de markt. Ook elke avond komen er kraampjes tevoorschijn. Sinds de investeringen en nieuwe winkels die openen in Pai, zoals bars of restauranten, kent Pai nu ook een spannend nachtleven. Het dus ook een heerlijke locatie geworden om goed te kunnen eten. Hier enkele lekkere locaties op een rijtje:

  • Om Garden Cafe – De beste plek voor je ontbijt en lunch. Je kan hier gezonde en biologische maaltijden eten. Alles wordt hier zelfgemaakt.
  • Charlie & Leuk Health Restaurant – Een restaurant voor je avondeten. Het wordt hier allemaal vers gemaakt. Het is allemaal lekker en goedkoop.
  • Land Split – Het is eigenlijk geen restaurant, maar een voormalige boer kon zijn land niet meer bewerken en koos er daarom voor een toeristische attractie van te maken. Je kunt er nu gratis lokale hapjes en drankjes eten.