Uncategorized

Help! Ik ga op vakantie naar Thailand maar het regenseizoen is begonnen

Beoordeel dit artikel

Happy me, want ik ga deze zomer naar Thailand. Niet wetende dat het in de periode van juni t/m oktober regenseizoen is. Hier in Nederland hebben we al bijna elke dag regen, dus inderdaad daar zit ik niet direct op te wachten. Toch is het over een paar maanden regenseizoen in Thailand, nu in Nederland de zomer net een beetje begint. Genoeg geklaagd. Buiten dat het regenseizoen is tijdens mijn bezoek in Thailand, heb ik er super veel zin in. De neerslag gaat mijn vakantie zeker niet verpesten.

thailand 1

Hoe kan ik me het Thaise regenseizoen voorstellen?
Hoeveel last je van het regenseizoen zal hebben, is lastig te zeggen. Dit verschilt namelijk van jaar tot jaar. Het regenseizoen in Thailand start normaal gesprokken begin juni en eindigt rond eind oktober. Begin van deze periode zal je minder last van de regen hebben. In de maanden September en Oktober heb je de meeste kans op regen. De regenbuien zijn vaak kort en heftig. Maar hoelang duurt zo’n regenbui? In het regenseizoen regent het gelukkig niet de hele dag. Een regenbui kan soms één minuut duren, maar soms ook een half uurtje. Het kan soms ook zo zijn dat het wat langer regent, maar dit komt zelfden voor.

Voordelen van het regenseizoen

Het landschap is prachtig groen, en de rivieren en watervallen zijn op volle kracht. Tussendoor en vooral in de ochtend komt regelmatig de zon door. Meestal zijn de buien in Thailand ook voorspelbaar: vaak vallen de buien aan het einde van de middag. Het is in Thailand altijd warm waardoor zo’n korte bui voor wat afkoeling kan zorgen. Bezoekje aan het strand blijft in het regenseizoen ook mogelijk. In het regenseizoen kan je ook mooie plaatjes schieten. Vooral op het strand, een strakblauwe lucht en de blauwe zee op de achtergrond. Zo maak je je Facebook vrienden toch nog jaloers.

thailand 2           thailand 3

Heb ik je na het lezen ook zo ver gekregen om een weekje Thailand te boeken? De prijzen zijn in September en Oktober voordelig. Je kan zo tot 50% korting krijgen op een hotelovernachting of op dagtours. Onderhandelen over de prijs is in Thailand heel normaal!

Comments are closed.