Uncategorized

De wet in Thailand

De wet in Thailand 1.80/5 (36.00%) 5 votes

Als u op vakantie gaat naar Thailand zijn er dingen waar u rekening mee moet houden. De wetten die in Thailand gelden horen daar zeker bij. Hier vindt u drie wetten die u zeker in uw achterhoofd moet houden als u in Thailand bent.

 

Gokken in Thailand

Afgezien van de door de overheid gesteunde nationale loterij en het gokken op paarden op de renbanen, is gokken grotendeels illegaal in Thailand. Er zijn ook geen casino’s in Thailand. Gokhuizen zijn wel overal in Thailand te vinden en online gokken doet zich ook voor, maar ze zijn illegaal en deelname kan je een flinke boete of erger opleveren.

Gokken

Gokken

 

Afval op straat

Je kunt een boete krijgen van maximaal $2.000 Bah in Thailand als je betrapt wordt op het gooien van afval op straat. Als je een boete krijgt die hoger is dan dit bedrag, dan kan het zijn dat die persoon helemaal niet gemachtigd is om überhaupt een boete te geven. Echter, we adviseren je heel voorzichtig te doen met brutaal doen tegen degene die de boete uitschrijft.

Leden van de Bangkok Metropolitan Authority (BMA) zijn gekwalificeerd om deze boete op te leggen – u kunt vragen om hun licentie hiervoor te zien. Trouwens, vergeet niet dat deze wet ook van toepassing is op kauwgom. Spuug het niet op het voetpad – het is niet alleen erg vervelend om van je flip-flops te schrapen, het is ook tegen de wet en Thaise politieagenten houden ervan om mensen hiervoor te bekeuren.

Afvalverbod

Afvalverbod

 

Rookverbod in Thailand

Vanaf november 2017 is het verboden te roken op stranden en talloze toeristische plekken, waaronder Phuket, Pattaya, Koh Samui, Prachuap Khiri Khan, de provincies Chon Buri en Songkhla. Dit is geïnitieerd door de Thaise overheid om de impact op het mariene milieu en schade aan afvoersystemen te verminderen. Als je deze weet overtreedt, ontvang je een boete van $100.000 Baht of nog erger.

Roken is ook verboden in openluchtspeelplaatsen, sportvoorzieningen, openbare parken, dierentuinen, pretparken, markten en kinderspeelplaatsen. Van reizigers wordt verwacht dat zij zich ook aan deze verordening houden.

Elektronische sigaretten zijn sinds 2014 ook verboden in Thailand. Talloze toeristen zijn betrapt en het negeren van het verbod zal resulteren in een boete en/of arrestatie.

Comments are closed.