Travel

Buitengewoon overnachten in Thailand

Buitengewoon overnachten in Thailand 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Of je nu in een hotel op loopafstand van het uitgaanscircuit wilt slapen, of midden in de jungle gewerkt wilt worden door het gekrijs van apen: Thailand is op het gebied van accommodaties van alle markten thuis. Die torenhoge hotels die van alle gemakken zijn voorzien, kunnen natuurlijk best een keer lekker zijn, maar proef je daarmee ook echt de Thaise cultuur? Dat niet. Daarvoor zijn er meer unieke opties, zolang je op de juiste plekken zoekt. Van gezellig chaotische steden en levendige badplaatsen tot tropisch regenwoud, grillige bergen en palmeilanden waar je eigenlijk nooit meer weg wilt gaan: overal en voor ieder budget vind je originele plekken om te overnachten. Stel jezelf bijvoorbeeld eens voor:

In een vlothuisje…River Kwai vlothuisjes
Een vlothuisje van bamboe deint rustig op het water van de rivier Kwai. Vanaf je eigen steiger plons je zo het water in – als de stroming het toelaat – of lees op je gemak een boek in je hangmat op de veranda. Er is hier weliswaar geen elektriciteit, maar dat vergeet je al snel als de zon achter de horizon zakt en talloze olielampjes de oevers als magische vuurvliegjes oplichten. Ook de reis erheen is al een ervaring: je bereikt de drijvende accommodatie per longtailboot.

In een verrassend luxe tent…riverkwai-tentenkamp-binnen 300-225
Heb je ruimte in je budget en kies je liever voor iets meer gemak? Laat je dan verrassen door het comfort van een volledig ingerichte tent aan de oever van de Kwai. Het is eigenlijk een compleet huisje: ruim en met bedden en een badkamer met warme douche van alle gemakken voorzien. Een zwembad aan de rivier maakt deze plek compleet. Terwijl je uitkijkt over de rivier en groene oevers, kun je de indrukken van de dag vanuit het buitenbad op je gemak op je laten inwerken.

In een tree lodge…bungalow-jungle-Khao-Sok
Kun je wel een nachtje – of langer – zonder al te veel luxe? Dan is de jungle van het Khao Sok Nationaal Park in Zuid-Thailand de uitgelezen plek om back to basic te gaan. Hier vind je een lodge met houten hutjes tussen de bomen. Niet te veel poespas, maar wel je eigen badkamer. Je kunt zelfs douchen in je eigen buitenbadkamer in de openlucht bij de grotere (familie)bungalows. Dit is vooral een verfrissende traktatie na een trekking door de klamme jungle. Zie jij je zelf al inzepen terwijl het bladerdak boven je ruist en de enige pottenkijkers nieuwsgierige aapjes zijn?

Te gast bij de Karen bergstam…trekking-thailand-karenvrou
Ver weg van drukte van Chiang Mai, verscholen in de bergen, vind je de Karenstam, die alleen te voet te bereiken zijn. Tijdens het nodige klim- en klauterwerk van een paar uur word je beloond met vergezichten over bergen en valleien onder een deken van bosgroen, zo ver als je kunt kijken. Eenmaal aangekomen in het dorpje komen kindjes nieuwsgierig een kijkje nemen bij hun nieuwe gasten. Je slaapt, net als zij, in een eenvoudig houten huisje op palen. Er liggen matrassen klaar en er hangen klamboes. Ook is er een simpele douche en Thais toilet. We moesten wel even wennen aan het geritsel ’s nachts van scharrelende kippen en zwijnen die rondsnuffelen naar wat lekkers onder het huisje. Je bereidt de maaltijden samen met de dorpsbewoners voor en de Karenkinderen spelen graag een potje voetbal met je.

Onder de palmbomen…Ko Hai bungalow_groot
Ook op de Thaise eilanden kun je alle kanten op. Slaap bijvoorbeeld in een prima poespasloos resort aan het strand op Ko Tao of geef wat meer uit en slaap in een cottage op de rotsige bergflank met uitzicht over een privébaai. Of wat te denken van een knus bamboehutje in een tropische tuin op Koh Hai of een upgrade naar een strandhut voor het ultieme ‘Knijp-me-even-want–ik-denk-dat-ik-nog-droom’-momentje als je ’s ochtends de deuren van je veranda openslaat.
Op Koh Samui zijn er veel populaire stranden, maar wij gaven de voorkeur aan het rustiger gebied bij Lamai. Hier vind je kleinschalige accommodaties met bungalowtjes, waarbij je binnen een paar passen met je blote voeten in zee staat. Sluit je hier graag je reis af in stijl? Slaap dan in een intiem opgezet resort op het strand met alle faciliteiten om je in de watten te laten leggen, met bijvoorbeeld een massage terwijl de zee op een paar meter afstand golfjes rolt.

Bangkok rooftop poolAls koning in Bangkok
Ga je dan tóch voor dat torenhoge hotel, doe het dan sjiek de friemel. Dat kan in Bangkok aan de Chao Praya-rivier in één van de moderne loungehotels, waar je vanaf het zwembad op het dak uitkijkt over de skyline van de stad. Ook zijn er door heel Thailand sfeervolle hotelletjes in boetiekstijl te vinden, zoals in Ayutthaya, op steenworp afstand van de historische tempelruïnes en imposante Boeddhabeelden. Waar je ook heen gaat, er is altijd een plekje waar je geheel passend bij de omgeving kunt overnachten.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door Maartje, reisspecialist van Thailand online, onderdeel van Riksja Travel. Zie je jezelf al in deze bijzondere accommodaties overnachten? Dan helpen de reisspecialisten van Thailand online je graag met het afstemmen van je wensen. Ook kunnen ze je adviseren over de beste reistijd voor de verschillende gebieden in Thailand.

Comments are closed.