Travel

Backpack route Thailand

Backpack route Thailand 3.67/5 (73.33%) 12 votes

Thailand is een van de populairste landen ter wereld om te backpacken. Het is een toegankelijk land om rond te reizen, door het toerisme is het overal redelijk veilig en de prijzen liggen laag. Wereldwijd komen er dus veel mensen om het schitterende Thailand te verkennen. Het liefst willen de mensen zoveel mogelijk zien, dus is veel reizen en verplaatsen noodzakelijk. Maar als je Thailand wilt verkennen is het moeilijk om te beslissen waar je heen gaat. Je wilt natuurlijk zo voordelig mogelijk en zoveel mogelijk zien. Het is daarom verstandig om een bepaalde route te volgen zodat je zeker weet dat je alles kan zien binnen een bepaalde tijd. Zo weet je ook dat je niks belangrijks hebt overgeslagen. Hieronder delen we een populaire backpack route die langs veel van de pareltjes in Thailand gaat.

De tijd die nodig is om alles te zien is ongeveer 2 maanden. Afhankelijk van je tempo kan je het natuurlijk sneller of langzamer doen. Als je ervoor kiest om te feesten en te relaxen op het strand zal het wat langer duren. Het is daarom lastig om een budget aan te geven. Voor de route ligt een aan te raden budget tussen 1400 en 2000 euro. Echter ligt dit weer helemaal aan persoonlijke voorkeuren en uitgaves. Bij deze kosten zit de ticket niet inbegrepen, het is dus echt alleen voor onderweg. Het mooie aan backpacken is dat je zelf kan bepalen waar je heen wilt, de onder gegeven plekken zijn dus alleen suggesties.

 

Startpunt: Bangkok (3-4 dagen)

Natuurlijk kom je als eerste aan in de wereldstad Bangkok. In de stad kan je altijd wel iets vinden wat bij je past om te doen, en is het een goed om even bij te komen en te wennen aan het land. In het grote aanbod hostels kan je zeker wel iemand vinden om samen te beginnen aan je reis (als je dat wilt natuurlijk).

In de buurt van Bangkok kan zijn verschillende dingen te bezoeken zoals: Kanchanaburi (2-4 dagen) en Ayutthaya (1 dag), Hua hin (1-2).

Zuid Thailand (ongeveer 4 weken)

Vervolgens kan je de reis voortzetten naar Zuid Thailand, dit is makkelijk na het bezoken van Hua Hin omdat je dan toch al op weg bent. Zo kan je naar de stad Chumphon waarvan veel boten vertrekken naar eilanden als Ko Tao en Ko Pha Ngang

Vanaf hier kan je de prachtige eilanden van Thailand bezoeken. Zo is het aan te raden om ongeveer 3 tot 7 dagen op Ko Tao te verblijven. Echter kan je hier goedkoop een duikcursus volgens waardoor je misschien wat langer wilt blijven. Ook mag je Ko Pha Ngan niet overslaan als je van een feestje houdt. Vervolgens kan je het lijstje afgaan van niet te missen bestemmingen in de buurt: Khao Sok National Park, Krabi, Railey beach, Koh Phi Phi en Koh Lanta. Een geschatte verblijfsduur was 4 weken maar hangt helemaal af van je voorkeuren.

Noord Thailand (2-3 weken)

Vanaf Koh Lanta is de beste optie om terug te gaan naar Krabi en vervolgens te vliegen naar Bangkok en vervolgens naar Chiang Rai. Dit zal relatief goedkoop zijn en veel tijd besparen. Omdat het aannemelijk is dat je toch via Bangkok terug moet is het verstandig om zo ver mogelijk noord te beginnen en de weg naar beneden (terug richting Bangkok) te volgen. Chang Rai kan je zien als een basis om verder te reizen of om trips vandaan te doen. Zo kan vanaf hier naar Mae Salon (1-2 dagen), mag je Chiang Mai niet missen (3-4 dagen). Tot slot kan je de volgende plekken bezoeken: Pai, Mae Hong Son, Mae Sariang, Sukhothai. Het is verstandig om de reis af te sluiten met 1 of 2 dagen Bangkok zodat je nog wat cadeautjes kan shoppen en je zeker weet dat je de terugvlucht niet mist. De trein is immers niet heel erg te vertrouwen qua tijd.

Comments are closed.