Tips en ideeën

Avontuur in Thailand

Avontuur in Thailand 3.67/5 (73.33%) 3 votes

Avontuur in Thailand

Als je naar Thailand op vakantie gaat dan ga je daar meestal heen omdat je iets van de wereld wilt zien. En een ding is zeker in Thailand valt veel te beleven. In Thailand is de natuur en cultuur zo anders dan in de westerse wereld waardoor het vaak erg indrukwekkend is voor Nederlanders om te zien. Vaak zijn reizigers die naar Thailand gaan ook wel op avontuur uit. In deze blog staan een aantal avontuurlijke activiteiten die Thailand te bieden heeft. Deze activiteiten vragen uiteraard wel wat lef en sportiviteit.

 Klimmen bij Railay beach

Thailand is een uitstekende bestemming als je van klimmen houd. Op veel stranden heb je mooie kliffen waar klimmers zich kunnen uitleven. Als je een goede plek wilt om te klimmen dan moet je naar Railay beach in de provincie Krabi gaan. Vanuit Krabi kun je met een longtailboot naar Railay beach varen. Je vindt hier de meest spectaculaire stranden met indrukwekkende kliffen en rotsen die honderden meters boven het zeewater uitstijgen. Veel rotsen bestaan hier uit druipstenen. Dit maakt het klimmen hier voor veel mensen tot een unieke ervaring. Tijdens het klimmen word je omringt door allerlei apen. Hartstikke leuk om te zien, maar let wel op want ze zijn erg brutaal en stelen je spullen.

Verder vindt je in het gebied ongeveer 700 routes om te klimmen, dus je zult er niet snel uitgekeken zijn. Zowel voor gevorderden en beginners zijn er genoeg routes. Er zijn ook mensen die aan Deep water soloing doen. Dit zijn klimmers die zonder bescherming om hoog klauteren. Als je dit boven het diepe water doet dan zorgt dit voor een flinke dosis adrenaline. Gevorderde klimmers zijn hier dus goed op hun plek, maar ook voor de beginners zijn er genoeg mogelijkheden. Er zijn hier namelijk verschillende scholen die cursussen aanbieden voor het rotsklimmen. De gidsen die deze cursussen geven kunnen goed Engels dus de uitleg is voor iedereen makkelijk te begrijpen. Wel vraagt het klimmen een goede conditie want het is redelijk zwaar. Zeker in de hitte kan het een lastige opgave zijn om de steile rotsen te beklimmen, maar als je eenmaal boven bent dan kun je genieten van een geweldig uitzicht. Als je uitgeklommen bent dan is het ook een prima plek om te luieren aan het witte strand en om te snorkelen in de prachtige zee.

30862533731_95f70a04e4_z

 Klauteren bij de Erawan watervallen

De erawan watervallen zijn ook echt een bezoekje waard Middenin een dichtbegroeide jungle vind je rotsblokken waar helderblauw water overheen stroomt. Helaas is het hier wel altijd druk. Je kunt hier dus beter doordeweeks heengaan, want in de weekenden zijn er veel locals die komen genieten van het heerlijke water. De erawan watervallen bestaan uit 7 verschillende niveaus en zijn erg indrukwekkend om te zien. Je hebt vanaf het eerste tot aan het derde niveau een pad lopen die voor iedereen makkelijk te bereiken is. Je kunt op niveau 1 zwemmen tussen grote vissen. Als je verder wilt dan niveau 3 dan wordt het wel steeds zwaarder. Je zult dan echt flink moeten klauteren om omhoog te komen. Om deze reden wordt het dus ook steeds rustiger naarmate je hoger komt. De hike naar het hoogste niveau is ongeveer 1,5 kilometer. Het pad wordt steeds smaller, krijgt meer bruggetjes, kleine watervalletjes en de trappetjes worden steeds uitdagender. Dit maakt de route erg uitdagend dus trek je goede wandelschoenen aan.

Een pluspunt is hoe hoger je komt hoe mooier het wordt. Je komt steeds meer natuurlijke waterglijbanen tegen waar je gillend vanaf kunt glijden. Als je het laatste niveau hebt bereikt word je beloond met een prachtige grote waterval die naar beneden klettert over grote witte rotsen. Ook vind je hier een opening naar een grot waarin je kunt zwemmen. Als je nog een stapje verder wilt kan je nog een klein stukje omhoogklimmen over glibberige rotsen om vervolgens een douche te nemen onder het kletterende water van de waterval.  Ben je dus een backpacker die houdt van avontuur dan zijn de Erawan watervallen een absolute must om te bezoeken.

1012_-_Erawan_Waterfall_2nd_floor_has_a_wooden_face_to_face

 Ziplinen in Chiang Mai

Wanneer je echt houd van aapachtige activiteiten zoals klimmen en slingeren dan is ziplinen door de jungle misschien wel wat voor jou. Bij Flight of the Gibbon in Chiang Mai kun je terecht voor de hoogste zipline ter wereld. Dit is een van de nieuwste attractie van Chiang Mai. Met een uniek kabelsysteem wordt de mogelijkheid gecreëerd om het oerwoud mee te maken vanuit een perspectief dat normaal alleen weggelegd is voor gibbons en andere apen.

Het klinkt alsof je hier heel gevorderd voor moet zijn, maar iedereen kan hieraan meedoen. Natuurlijk moet je wel een beetje fysiek goed gesteld zijn om dit avontuur aan te kunnen, maar je hoeft geen echte superman te zijn.

Tijdens je zipline zweef je tussen de bomen en met een beetje geluk heb je gezelschap van een aantal slingerapen. Het klinkt misschien een beetje gevaarlijk, maar er wordt natuurlijk goed aan de veiligheid gedacht. Bij aankomst krijg je een helm, een tuigje en handschoenen aan. De handschoen zorgt ervoor dat je de lijn kunt pakken om te remmen indien nodig. Je word door een gids meegenomen die je naar een smal bospaadje brengt. Vanaf hier loop je naar het eerste platform waar je je eerste sprong waagt. De eerst keer zal nog wat eng zijn vanwege de hoogte, maar al snel raakt het vertrouwt en kun je genieten van de omgeving. Over ongeveer een lengte van 2 kilometer word je meegenomen in de jungle en klim je van boomtoppen naar platforms en boomhutten om vervolgens weer af te dalen. De toch duurt ongeveer 2 tot 3 uur en is geschikt voor natuurliefhebbers en echte waaghalzen.

U.S. Marines, Sailors explore Thailand during port visit

 

Comments are closed.