Tips en ideeën

Activiteiten in Thailand : Wat doe je in Bangkok?

Activiteiten in Thailand : Wat doe je in Bangkok? 2.60/5 (52.00%) 5 votes

Wanneer je naar Thailand gaat, wil je waarschijnlijk niet alleen maar aan paradijselijke stranden vertoeven of in een hotelzwembad poedelen. Er is immers zoveel te beleven! Er is veel cultureels te zien en te doen, de natuur is afwisselend en je kunt het op allerlei manieren ervaren, maar er zijn ook alternatieve manieren om te ontspannen. Laten we eens beginnen bij Bangkok.

Geloof en bijgeloof
Wat kenmerkt de Thaise cultuur? Allereerst: het boeddhisme. Deze levensbeschouwelijke en religieuze stroming wordt door het grootste deel van de Thaise bevolking gevolgd. Het geloof zit diep geworteld in de tradities, gebruiken en gewoonten, en beïnvloedt het alledaagse leven sterk. Ook dát zie je in Bangkok terug. Vrijwel iedere Thai heeft een klein gebedshuisje in of naast zijn huis en gaat geregeld naar een boeddhistische tempel, waarvan er in de hoofdstad ontelbaar veel te vinden zijn. Monniken in oranje gewaden zijn een alom bekende verschijning. Bovendien zijn veel Thai bijgelovig. Zo zul je in elke taxi, bus en tuk-tuk een bloemenkrans zien hangen, die de bestuurder moet beschermen tegen onheil.

VA4

Thai smile
De Thaise cultuur wordt verder gekenmerkt door gastvrijheid, vriendelijkheid en respect ten opzichte van elkaar. Dat zie je ook terug in de ‘wai’-begroeting – waarbij de handen tegen elkaar worden gehouden en en lichte buiging wordt gemaakt – en de beroemde Thaise smile, die overigens van alles kan betekenen …
Zo hectisch als Bangkok is, zo rustig en vredig is het in de vele boeddhistische heiligdommen; een mooi contrast. De belangrijkste tempels zijn Grand Palace en Wat Phra Kaew, Wat Arun en Wat Po. Wil je meer weten over de Thaise historie, bezoek dan een van de grote musea, zoals the National Museum, The Museum of Siam of The National Gallery.

Chinatown
Het respect ten opzichte van elkaar uit zich ook in de grote acceptatie van andere bevolkingsgroepen. Bangkok heeft de grootste Chinatown ter wereld, een leuke, drukke wijk waar Chinezen al eeuwen samenleven. Chinezen staan bekend als harde werkers en zijn altijd tot laat bezig. ’s Avonds worden de straten in Chinatown dan ook geflankeerd door honderden foodstalls en restaurants die buiten hun eetwaar uitstallen. De gebouwen worden verlicht door neonreclame en je wordt verwelkomd door een mix van geuren, kleuren en bijzonder etenswaar, zoals gedroogde kwallen. Chinatown lijkt wel één grote markt waar je voor octopussen en hele stukken varken tot babykleding en wierook terecht kunt. Wees niet bang om ook de smalle steegjes in te lopen. Die zijn namelijk het leukst! Je kunt overal veilig rondlopen.

VA3

Size, please?
Door de jaren heen zijn er ook veel kleermakers uit India en Myanmar naar Bangkok geëmigreerd. In de wijk Banglamphu kun je voor weinig geld kleding laten maken. Laat je bijvoorbeeld een mooie jurk of een maatpak aanmeten. Vooral Birmezen zijn niet opdringerig, luisteren en nemen de tijd. In deze wijk concentreert zich overigens ook het toerisme: de straten puilen uit van de souvenirshops, restaurants, massagesalons en guesthouses.

Vanaf het water leer je het leven in Bangkok ook goed kennen. Geniet van een tochtje met de Chao Phraya River Express over de gelijknamige rivier door de stad. Je reist redelijk snel met een verkoelend windje, tussen de lokale bevolking.

VA2

Ontdek Bangkok per fiets
Tot slot nog een speciale vermelding: een fietstocht door de buitenwijken van Bangkok mag je niet overslaan! Je fietst door smalle steegjes en langs simpele huizen en werkplaatsen. Met de fiets aan de hand wandel je dwars over een voedselmarkt waar lokale mensen hun inkopen doen. In deze typisch Thaise wijken is het moderne leven zoek: geen airco, geen winkelcentra en geen files. Per longtailboot steek je over naar de andere kant van de Chao Phraya-rivier. Het is alsof je in een oase belandt, zo groen is het er. De belangrijkste wegen bestaan uit de smalle fiets-/wandelpaden boven de kalongs (kanalen). Onderweg stopt de gids voor een klein hapje of drankje. Dat is een goed moment om wat Thaise gerechtjes te proberen, want dat Thaise eten, daar zouden we een heel artikel aan kunnen wijden! Er is ongelooflijk veel keuze en werkelijk alles is lekker, mits je mai pet bestelt, not spicy, als je niet goed tegen heet eten kunt.

VA1

Wil je ook monniken en tempels zien, in Chinatown octopus op een stokje proeven, een warme trui laten maken en te fiets en over het water het lokale leven van Bangkok zien? Kijk dan eens bij Thailand online, onderdeel van Riksja Travel. Een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. De reisspecialisten kennen het land op hun duimpje en stellen een maatreis voor je samen op basis van jouw persoonlijke wensen. โชคดี, chock dii, veel geluk!

Comments are closed.