Travel

5 bekende trucjes van oplichters in Thailand

Beoordeel dit artikel

In Thailand zijn ze erg actief, net als in de rest van Zuidoost Azïe of de wereld trouwens: straatoplichters. Deze oplichters profiteren van de onwetendheid van toeristen door middel van trucjes of scams om jou geld af te troggelen. Het gaat vaak maar om kleine bedragen, al zijn er ook wel al gevallen geweest van grote bedragen. Deze scams worden al jaren gebruikt, toch zijn er telkens nieuwe toeristen om opnieuw in de val te lopen. Lees dus zeker verder als jij binnenkort een reis naar Thailand plant, zodat deze oplichters in Thailand bij jou geen kans maken!

Tuktuk-ritje

Ze zijn een must do voor iedereen die Thailand bezoekt: de kleine gemotoriseerde riksja’s die passagiers (meestal toeristen) kunnen vervoeren. Een hele ervaring om er eens in te zitten, maar ook meteen onderdeel van de meest voorkomende scam. De bestuurders hebben namelijk allerlei trucjes om extra geld mee te verdienen. Onthoudt ten eerste van altijd een prijs af te spreken voor je aan de rit begint, anders zullen ze na de rit een schandalig hoog bedrag aanrekenen. Ten tweede hebben de bestuurders vaak een deal met winkels of hotels, ze krijgen dan geld of benzine als ze toeristen naar daar brengen. Geloof je bestuurder dus niet wanneer hij zegt dat het hotel waar je heen wil al vol zit of dicht is of wanneer hij onderweg voorstelt een winkel te bekijken.

Investeren in edelstenen

Je loopt op straat of op een marktje en wordt aangesproken door een man die edelstenen verkoopt. Hij heeft een goed voorstel voor je: hij verkoopt edelstenen voor een zeer lage prijs, want natuurlijk is alles goedkoop in Azië, en die edelstenen kan je dan in Nederland makkelijk voor het dubbele verder verkopen. Natuurlijk klinkt dat aanlokkelijk, maar dit is natuurlijk niet waar. De stenen zijn in Nederland net evenveel waard, als je geluk hebt toch want het kan ook dat ze van glas zijn en helemaal niets waard zijn…

Delhi Belly

Deze truc is afkomstig van India en is een van de vervelendste van allemaal. Je gaat ergens lokaal iets eten en in het midden van je maaltijd begin je je slecht te voelen. Je begint erg te zweten en krijgt zware buikkrampen, de serveerster wil je meteen helpen en brengt water. Ze stelt voor om snel naar een dichtbije dokterspost te gaan. Bij die dokterspost helpen ze je en na een tweetal uurtjes voel je je weer beter. Maar dat is van korte duur, want dan krijg je de rekening voor de hulp en medicijnen en natuurlijk is die ontzettend hoog… Natuurlijk moét je tijdens je vakantie eten, maar moest dit voorvallen, zoek dan zeker zelf een dokter op in plaats van mee te gaan met ‘behulpzame’ restauranteigenaars.

Waarzeggers

Deze oplichters kom je soms tegen in steegjes of op straathoeken. Deze mannen en vrouwen hebben je beet voor je het goed en wel beseft en beginnen voorspellingen te doen of je handen te lezen met hun ‘magische krachten’. Ze vertellen een verhaal of stellen je vragen en al snel ben je zo enkele minuten verder. Natuurlijk laten ze je dan ook niet gaan zonder je een flinke rekening te presenteren voor het gebruik van hun gave.

Scooter huren

De Thaise steden bezichtigen van op een scooter is een echte aanrader, er zijn dan ook veel plekken waar je er eentje kan huren. Het is heel leuk om te doen, maar ook deze verhuurders kunnen je proberen oplichten. Dek jezelf goed in en maak voor je vertrekt samen met de eigenaar foto’s van de scooter, zo kan hij later niet beweren dat jij die deuk of kras hebt gemaakt en je er extra voor laten betalen.

Zo, nu ben je op de hoogte van de meest voorkomende scams. Met deze trucs in het achterhoofd, weet je waar je voor moet opletten en kan je helemaal van je vakantie genieten zonder nare voorvallen. Dat is meer geld voor een leuk souvenirtje voor je zus of beste vriendin!

Comments are closed.